KO JE ALBANAC OD KOGA ZAVISI SUDBINA CRNE GORE ? : Pre 7 godina Milo ga je izvređao i nazvao BITANGOM (VIDEO)

0
154

Milo Đukanović je pre 7 godina poslanika tada opozicione Pozitivne Crne Gore Dritana Abazovića nazvao “bitangom”, pozivajući ga na fizički obračun. Pozitivna Crna Gora zatražila je hitno zakazivanje sednice Kolegijuma predsednika Skupštine, Đukanović se čak izvinio zbog svoje reakcije.

Međutim, zašto se sada priča o sukobu koji se dogodio pre 7 godina? Upravo taj mladi Abazović danas verovatno odlučuje o daljoj sudbini Crne Gore, jer bi mogao, kako stvari sada stoje, da bude tas na vagi koji bi do sada neprikosnovenu DPS Mila Đukanovića gurnuo u opoziciju.

Mimo njega je formiranje nove vlade bez Djukanovića praktično nemoguće, a opet je, bar na papiru, ideološki mnogo bliži upravo Milu nego prosrpskim strankama.

Šta se tačno desilo pre 7 godina

Uvredi je prethodila polemika premijera i poslanika Pozitivne Crne Gore koji su od Đukanovića tražili da odgovori na pitanja o “milionskim kreditima koje su uzimale Đukanovićeve firme” u vreme dok on nije bio na čelu vlade.

Poslanici Pozitivne su priču o višemilionskim kreditima Đukanovića postavili u kontekstu priče o vladavini prava i “određenom broju lica” koja su, po oceni Pozitivne Crne Gore, van zakona.

Premijer je negirao da su njegove firme svojevremeno uzimale kredite i naveo da je pozajmljivao novac kao građanin. On je rekao da izjave predstavnika Pozitivne Crne Gore ukazuju na nervozu zbog rezultata na nedavnim lokalnim izborima u tri opštine na kojima je rezultatski dominirao Đukanovićev DPS.

Đukanović je Pozitivnu Crnu Goru nazvao strankom koja je “formirana da bi branila interese medijske mafije”, a misli se na grupu medija čiji je osnivač univerzitetski profesor Miodrag Perović.

Na Đukanovićeve reči reagovao je poslanik Pozitivne Dritan Abazović, koji mu je poručio da je to “prvi i poslednji put da neko kaže, da bilo koji poslanik Pozitivne brani interese mafije”.

Sram te bilo, bitango!“, odgovorio je Đukanović Abazoviću.

Posle kraće prepirke poslanici Pozitivne su napustili skupštinsku salu, a Đukanović se izvinio javnosti zbog svoje reakcije.

OZON PLUS MEDIA

IZVOR :Mondo  FOTO/VIDEO :screenshot/YouTube

Ostavite komentar

Molimo unesite tekst komentara
Please enter your name here