KO JE DŽON JOVANOVIĆ ? Dete srpskih doseljenika, detinjstvo proveo u Čikagu…

0
175

Džon Jovanović, direktor kancelarije DFC-a u Beogradu, bio je direktor švajcarske kompanije “Merkurija enerdži grup”, srpskog je porekla i ima 34 godine.

Džon je diplomirao na jednom od najboljih svetskih univerzieta, na Univerzitetu Prinston, a na Univerzitetu u Pensilvaniji magistrirao poslovnu administraciju za finansije i preduzetnički menadžment.

Direktor kancelarije DFC-a u Beogradu ima bogatu poslovnu biografiju, pošto je radio u još nekoliko moćnih kompanija, kao što su Dojče banka, zatim Berenson, Nobl grup, Kadent enerdži partners.

Član je investicionog odbora ICT Hub Venture, prvog investicionog fonda u početnoj fazi za startape na Balkanu.

Takođe je i član borda Instituta Ist Vest, gde pomaže u inicijativi “Balkanski dijalozi”, koja okuplja lidere kako bi se uhvatili u koštac sa ekonomskim i političkim pitanjima sa kojima se suočava Zapadni Balkan.

Jovanović je takođe član kruga mladih lidera Milken instituta.

Džon Jovanović kopredsedava neprofitnom organizacijom Helt korps, koja srednjoškolcima u više od 60 škola širom Sjedinjenih Država pruža obrazovanje o ishrani, vežbanju i stresu.

Detinjstvo je proveo u Čikagu, gde su se svojevremeno doselili njegovi roditelji Nada i Srećko.

Sa suprugom Dafne Oz, jednom od najpoznatijih blogerki, TV zvezdom i nutricionistkinjom u SAD, ćerkom čuvenog TV doktora Mehmeta Oza, ima troje dece, Filomenu, Domeniku Selen i Jovana, koga, kako je ranije izjavila Džonova supruga, zovu Džon-Džon.

Njih dvoje venčali su se pre 10 godina u srpskoj pravoslavnoj crkvi u Portlandu.

OZON PLUS MEDIA

IZVOR : B92           FOTO : screenshot

 

Ostavite komentar

Molimo unesite tekst komentara
Please enter your name here