BESNE POŽARI U KALIFORNIJI : Vojska evakuiše ljude helikopterima

Zvaničnici u Kaliforniji veruju da su vatrometi i pirotehnička sredstva koji su korišćeni na jednoj zabavi izazvali šumske požare koji besne u nekoliko kalifornijskih okruga.

0
29

Guverner Kalifornije Gevin Njusom proglasio je vanredno stanje u okruzima Fresno, Madera, Meripoza, San Bernardino i San Dijego, saopšteno je iz njegovog kabineta, a prenosi Rojters.

Trenutno je više od 18.000 hektara šume zahvaćeno vatrenom stihijom, zbog čega su sprovedene evakuacije i zatvorene saobraćajnice u okrugu Fresno.

Do sada je nastradalo osam osoba i uništeno je više od 3.000 građevina, a tokom protekle noći helikopterima je evakuisano više od 200 ljudi.

Nacionalna meteorološka služba saopštila da je u Los Anđelesu izmerena rekordna temperatura od 49.4 stepena Celzijusa, preneo je BBC.

Prošle nedelje su nadležni u Nacionalnom parku „Dolina smrti“ u Kaliforniji saopštili da su izmerili temperaturu vazduha od čak 54,4 stepeni Celzijusa — što bi mogla biti rekordna vrednost temperature vazduha ikada zabeležena na planeti Zemlji.

OZON PLUS MEDIA

IZVOR : VOA     FOTO : Pixabay

 

 

Ostavite komentar

Molimo unesite tekst komentara
Please enter your name here