RANJAVANJE AFROAMERIKANCA IZAZVALO HAOS U KENOŠI : Guverner Viskonsina proglasio vanredno stanje

0
83

Guverner države Viskonsin Toni Evers proglasio je u utorak vanredno stanje nakon što su neki učesnici protesta vandalizovali radnje i zapalili desetine zgrada u gradu u kojem su izbili neredi pošto je policajac upucao jednog Afroamerikanca.

Prethodno je pozvao Nacionalnu gardu da asistira policiji u Kenoši koja je drugu noć zaredom bacala suzavac kako bi rasterala demonstrante. Zapaljeni su automobili i neki objekti.

Na snimku incidenta koji je postao viralan, vidi se kako policajac puca Džejkobu Blejku u leđa dok je ulazio u automobil u kojem je bilo i njegovo troje dece. Prethodno se vidi kako policajci idu za Blejkom do automobila i pre pucnjave jedan policajac ga hvata za majicu.

Policija je navodno prethodno došla zbog prijave nasilja u porodici, ali na snimku se ne vidi šta je prethodilo pucnjavi.

Džejkob Blejk je hospitalizovan i prema poslednjim izveštajima u stabilnom je stanju. Njegov otac rekao je da je Džejkob paralizovan od struka na dole, ali da ne zna da li je paraliza trajna.

OZON PLUS MEDIA

IZVOR : VOA            FOTO : screenshot/You Tube

Ostavite komentar

Molimo unesite tekst komentara
Please enter your name here