NACIONALNA KONVENCIJA U ŠARLOTU : Republikanci zvanično nominovali Trampa za predsednika

0
63

Republikanska stranka formalno je u ponedeljak nominovala predsednika Donalda Trampa za drugi mandat u Beloj kući, na počeku nacionalne konvencije u Šarlotu na kojoj je broj delegata značajno ograničen zbog pandemije koronavirusa, prenosi AP.

Umesto hiljada ljudi, koliko se očekivalo da će prisustvovati konvenciji, u javnom izjašnjavanju o Trampovoj nominaciji učestovala su samo 336 delegata.

“Ovo su najvažniji izbori u istoriji naše zemlje. Naša zemlja može da krene u užasnom ili u još boljem smeru”, rekao je Tramp u prethodno nenajavljenom obraćanju nakon što je nominacija ozvaničena.

Tramp je napomenuo da je došao u Šarlot u na konvenciju za razliku od njegovog demokratskog rivala Džoa Bajdena koji nije išao u Viskonsin, državu koja je formalno bila domaćin demokratske konvencije.

Tramp je u gotovo jednosatnom govoru ponovo doveo u pitanje integritet izbora i glasanje poštom, za koje eksperti tvrde da je bezbedno.

Uhvatili smo ih da da su radili neke zaista loše stvari 2016. godine. Moramo da budemo oprezni, zato što to ponovo pokušavaju da urade. Pomno to pratite. Zato što moramo da pobedimo, Jedini način na koji mogu da nam uzmu ove izbore je ako su oni namešteni”, poručio je predsednik SAD.​

Prethodno je za potpredsednika ponovo nominovan Majk Pens koji se lično zahvalio delegatima.

“Izbor nikada nije bio jasniji, a ulog nikada veći. Učinićemo Ameriku ponovo velikom. Ponovo“, poručio je Pens.

Demokrate su prošle nedelje, na virtuelnoj konvenciji, nominovale bivšeg potpredsednika SAD Džoa Bajdena za svog predsedničkog kandidata.

Republikanci planiraju drugačiji skup. Posle zvanične nominacije predsednika Trampa u Šarlotu, veći deo konvencije biće održan u Vašingtonu.

Tramp planira da poslednjeg dana konvencije prihvati nominaciju u govoru u Beloj kući, posle čega će biti održan i vatromet.

OZON PLUS

IZVOR : VOA           FOTO : Screenshot/You Tube

Ostavite komentar

Molimo unesite tekst komentara
Please enter your name here