UHAPŠEN BIVŠI TRAMPOV SAVETNIK : Steve Bannon optužen da je varao donatore

0
32

Američki predsednik Donald Tramp rekao je u četvrtak da se oseća “vrlo žalosno” zbog hapšenja Stevea Bannona, ali se distancirao od njegove privatne inicijative da sagradi pogranični zid sa Meksikom i istakao da s njim nije godinama u kontaktu.

Nisam s njim bio u kontaktu dugo vremena”, rekao je Tramp, upitan o tom slučaju.

“Mislim da je to vrlo žalosna stvar za gospodina Bannona”, rekao je Tramp.

Bivši savetnik predsednika Trampa uhapšen je i optužen zbog prevare donatora Trampove kampanje, pošto je nenamenski trošio sredstva za izgradnju obećanog zida na američko-meksičkoj granici, objavilo je u četvrtak američko ministarstvo pravosuđa.

“Nije mi se svidelo. Bilo je to hvalisanje, možda traženje sredstava”, rekao je Tramp o navodnoj prevarantskoj šemi bivšeg savetnika.

Bannon je bio utjecajan deo Trampovog bliskog kruga ljudi tokom predsedničke kampanje za izbore 2016. te kasnije u Beloj kući. Smijenjen je  2017. godine.

Savezni tužioci objavili su da je podignuta optužnica protiv Bannona i drugih, uključujući Briana Kolfagea, Andrewa Badolata i Timothyja SaSheau, jer su navodno prevarili stotine hiljada donatora, tokom kampanje “Sagradimo zid” (We Build the Wall), čiji je cilj bio prikupiti za tu svrhu 25 miliona dolara.

Donatori su mislili da će njihov novac biti usmeren prema gradnji zida na američko-meksičkoj granici, rekli su tužitelji.

Međutim Kolfage, kojeg su tužioci označili kao organizatora kampanje, potrošio je hiljade dolara iz kampanje za svoj raskalašan život.

“Ne znam ništa o projektu osim da mi se nije sviđao, čitao sam o tome, nije mi se sviđalo. Rekao sam ‘To je posao za vladu, ne za privatne osobe’”, kazao je Tramp.

On je potvrdio i da ne poznaje ostalu trojicu, i da misli da ih nikada nije sreo.

Tramp je kazao da je Bannonov projekat da sagradi zid bio “neprimeren”, kao i da se konstrukcija “urušavala”.

OZON PLUS MEDIA

IZVOR : Hina           FOTO : screenshot/You Tube

 

Ostavite komentar

Molimo unesite tekst komentara
Please enter your name here