SKRIVAO SE ALI OD NJIH SE POBEĆI NE MOŽE : U Americi uhapšen begunac posle 46 godina sakrivanja

0
35

Federalni istražni biro (Ef-Bi-Aj) će vas pronaći, bez obzira koliko vremena je za to potrebno i bez obzira gde ćete pobeći – poruka je u SAD pošto je jedan begunac uhvaćen posle 46 godina sakrivanja.

Dok je Ričarda Niksona tresla afera Votergejta, a Pol Njuman i Stiv Mekvin snimili film „Pakleni toranj” 1974. godine, Luis Arkuleta je pobegao iz zatvora u državi Kolorado.

Begunca, koji sada ima 77 godina, u sredu je uhapsila federalna policija (Ef-Bi-Aj) u državi Nju Meksiko, gde živi 40 godina pod lažnim imenom, kao Ramon Montoja.

„To hapšenje treba da pošalje jak signal svim nasilnim kriminalcima: Ef-Bi-Aj će vas naći, bez obzira koliko će za to vremena biti potrebno i bez obzira gde bežite, i odvešće vas pred lice pravde”, rekao je predstavnik Ef-Bi-Aja u Denveru Majkl Šnajder, prenosi Beta.

Arkuleta je prebačen 1973. godine u zatvor jer je pucao i ranio policajca u Denveru, glavnom gradu Kolorada. On je zatvoru čekao suđenje.

„Vreme koje prolazi ne opravdava niti briše zločine”, saopštila je policija u Denveru koja nije navela detalje kako je Ef-Bi-Aj došao do Arkulete.

IZVOR : Politika                 FOTO : Pixabay

Ostavite komentar

Molimo unesite tekst komentara
Please enter your name here