U AMERICI SE NASTAVLJA DEBATA O ŠKOLAMA ZBOG KORONA VIRUSA: Više od hiljadu učenika u Džordžiji u karantinu

0
14

Više od hiljadu đaka i nastavnika trenutno je u karantinu u Džordžiji, državi u kojoj je registrovan najveći broj dnevnih slučajeva koronavirusa od početka pandemije. Desetine učenika testirane su pozitivne tokom prvih nekoliko dana nastave, zbog čega više od hiljadu sada mora da bude u izolaciji u svojim kućama.

Na nedavnim fotografijama vide se đaci kako sede zajedno, hodaju blizu jedni drugih, pa čak i učestvuju u protivpožarnoj vežbi bez socijalne distance.

Odluka da se đaci vrate u učionice podstiče debate širom Amerike. Jedan školski okrug u Nju Džersiju prešao je potpuno na onlajn nastavu zbog manjka nastavnika. 375 nastavnika kaže da se neće vratiti u učionicu zbog straha od Kovida 19.

Isti strah se oseća u Teksasu. Nastavnica Rebeka Ašer, koja predaje deci uzrasta od šestog do osmog razreda, podnela je ostavku na sastanku školskog odbora.

“Nisam smatrala da školski okrug ima adekvatne planove da zaštiti učenike i nastavnike”.

Međutim u ovom predgrađu Detroita – gde školski okrug naginje ka virtuelnom učenju, roditelji zahtevaju “časove uživo”.

“Jednostavno je suviše teško da deca uče onlajn”, kaže jedna majka, učesnica protesta.

Slična scena je viđena u Finiksu u Arizoni…

“Niko ne želi nikoga da ugrozi, ali moramo da razmišljamo o sveukupnom zdravlju deteta”, ističe mlada nastavnica koja se zalaže za fizički povratak u škole.

Na Floridi, zvaničnici su prijavili najviše smrtnih slučajeva do sada u jednom danu – najmanje 277 umrlih. Rekordan broj je takođe registrovan u susednoj Džordžiji.

Ali na nacionalnom nivou ima ohrabrujućih vesti – opada broj smrtnih slučajeva i infekcija, a ponedeljak je bio prvi dan od juna da nisu postavljeni nikakvi rekordi.

IZVOR : VOA             FOTO: Pixabay

Ostavite komentar

Molimo unesite tekst komentara
Please enter your name here