OSNIVAČ “TESLE” PORUČIO:”Amazon” treba razbiti!

0
78

 

Osnivač Tesle Ilon Mask izjavio je da kompaniju Amazon treba “razbiti”. On  je to rekao nakon što je pisac Aleks Berenson objavio da mu nije omogućeno da na toj najvećoj svetskoj maloprodajnoj platformi objavi svoju novu knjigu o koronavirusu.

“Ovo je ludost”, napisao je Mask na Tviteru tagujući vlasnika Amazona Džefa Bezosa. “Vreme je da se Amazon razbije. Monopoli su pogrešni”, poručio je Mask.

Amazon je komentarisao Maskovu objavu, ali je saopštio da je Berensonova knjiga blokirana greškom i da je sada dostupna za prodaju putem Kindla.

“Odluka o tome da li treba knjigu da stavimo na prodaju nije na Masku”, poručili su iz Amazona.

Sudeći po foto poruci koju je Amazon poslao Berensonu, kompanija je pisca obavestila da njegova knjiga nije u skladu sa standardima prodaje.

Inače, ovo nije prvi put da Mask iznosi spektakularne izjave na Tviteru. Poslednji primer je bio 1. maja kada je napisao da su Tesline deonice preskupe.

Tokom 2018. godine američka Komisija za bezbednost i razmenu tužila ga je kada je na Tviteru poručio da će Teslu pretvoriti u privatnu kompaniju kada cena deonice bude 420 dolara i da je već obezbedio sredstva. Mask i Tesla platili su zasebne novčane kazne u iznosu od 20 miliona dolara u okviru nagodbe.

IZVOR:B92       FOTO: electrek.co

Ostavite komentar

Molimo unesite tekst komentara
Please enter your name here