JOŠ JEDAN “VREO” VIKEND U ČIKAGU : U pucnjavama ubijeno devet osoba, među žrtvama tinejdžeri i žene

0
39

Dok Čikago nastavlja sa ponovnim otvaranjem usled pandemije COVID-19, nasilje na ulicama ovog grada sve je rasprostranjenije. Ovog vikenda u Čikagu i okolini upucane su 54 osobe, od kojih je devet smrtno stradalo.

Jedan 57-godišnji muškarac je ubijen, a još dve osobe su kritično povređene u pucnjavi koja se dogodila u nedelju u ponoć, u parku Humboldt. Oni su stajali na ulici Severna Landel Avenija, kada su se posvađali sa rugom grupom mladća, koji su nakon kraće rasprave izvadili oružje i zapucali u pravcu trojice prijatelja. Jedan muškarac je upucan u vrat , a nakon intervencije ekipe Hitne pomoći proglašen je mrtvim na licu mesta. Dvojica drugih muškaraca, stari 23 i 33 godine, upucani sa više hitaca, prevezeni su u bolnicu Strodžer i nalaze se u kritičnom stanju, saopštila je policija.

    UPUCAN 14-GODIŠNJAK U PARKU , SVE VIŠE ŽENA MEĐU ŽRTVAMA

Dečak star 14 godina, stradao je u nedjelju ujutro u pucnjavi u parku Markuette u jugozapadnom delu Čikaga, saopštila je policija. Oko 3 sata posle ponoći tinejdžer je stajao u parku u blizini ulice Južni Francisco, kada je nepoznati napadač ispalio više hitaca u njega.

Negde u isto vreme u čikaškom predgrađu Burnside, jedna 28-godišnjakinja je ranjena dok se vozila u svojim kolima. Povređena žena je prebačena u Medicinski centar Univerziteta u Čikagu, sa prostrelnom ranom u predelu ramena.

Da je sve veći broj incidenata gde stradaju slučajni prolaznici , potvrđuje još jedna u nizu pucnjava u južnom Čikagu. Prema podacima policijskih zvaničnika jedna 36-godišnja žena ranjena je hicima iz vatrenog oružja, dok je stajala u svom dvorištu. Nakon intervencije plicije prevezena je u bolnicu i nalazi se u stabilnom stanju. Nekoliko sati ranije, 33-godišnja žena je upucana, a još dve osobe su ranjene u Avalon parku , takođe na južnoj strani grada. Prema podacima policije, žene su stajale na ulici sa grupom ljudi u subotu uveče, kada se začula pucnjava, saopštila je čikaška policija. Među žrtvama vatrenih obračuna koja su se desila u dane vikenda u Čikagu, stradao je i 33-godišnji muškarac, koji je upucan nakon verbalne rasprave sa drugim licem.

       UBIJEN 15-GODIČNJI DEČAK DOK JE STAJAO NA ULICI

Još jedno ubistvo tinejdžera dogodilo se u pucnjavi koja se dogodila u sred bela dana , u Aveniji South Hokie, u kvartu Jefferi Manor. Tinejdžer, kojeg je porodica identifikovala kao Terrance Malden, šetao je ulicom kada je nepoznati napadač zapucao iz vozila u pokretu.  On je prevezen u kritičnom stanju u Univerzitetsku bolnicu u Čikagu, ali nekoliko sati kasnije proglašen je mrtvim, saopštila je policija. Da tragedija za porodicu bude veća, preminuli dečak je drugo ubijeno dete, od jedne majke u samo nekoliko meseci. Istraga je u toku.

TEKST :Peđa Vasić    IZVOR: ABC7/ localnews    FOTO : Pixabay

Ostavite komentar

Molimo unesite tekst komentara
Please enter your name here