MILO, DOSTA JE BILO : Opozicija proglasila pobedu, slavlje i u Srbiji (FOTO)

Published on Aug 30, 2020 By Peđa Vasić

0
171

Predstavnici opozicionih partija slave pobedu na parlamentarnim izborima u Crnoj Gori; Milo Đukanović poručuje: DPS spremna da prihvati poraz.

Centar za monitoring i istraživanje izneo je projekcije rezultata izbora.

Prema projekcijama, lista “Odlučno za Crnu Goru! DPS – Milo Đukanović” ima 34,8 % dok lista oko Demokratskog front “Za budućnost Crne Gore” ima 32,7% glasova.

Koalicija “Mir je naša nacija” ima 12.5 odsto, “Crno na bijelo” 5,7% , Bošnjačka stranka 4.1 odsto, Socijaldemokrate 4.2, SDP – Jaka Crna Gora 3.1, Albanska koalicija Jednoglasno 1.1 odsto, Albanska lista 1.4 odsto, HGI 0.2 odsto, saopšteno je iz Cemija.

Kako su naglasili, rezultate treba uzeti sa rezervom jer još nije obrađen dovoljan procenat uzorka.

Predstavnica Centra za monitoring i istraživanje Maja Bjelić kazala je da je pravnom timu CeMI pristiglo više od 660 prijava nepravilnosti tokom danas održanih parlamentarnih izbora u Crnoj Gori.

Bjelić je rekla da je CeMI obavešten o 667 nepravilnosti tokom parlamentarnih izbora.

Kako je saopšteno iz Cemija, rezultati se obraćuju veoma brzo te će se uskoro obratiti sa novim brojkama.

Prema sadašnjim rezultatima DPS je ostovjio 29 mandata, dok je lista “Za budućnost Crne Gore” osvojila 28 mandata.

Aleksa Bečić, odnosno koalicija “Mir je naša nacija” 12,5 odsto ili 10 mandata, a “Crno na bijelo” 5,5 odsto ili četiri mandata.

Za sada je jasno da će dve albanske partije dobiti po jedan mandat. SDP za sada ulazi u parlament, ali i dalje postoji šansa da budu ispod cenzusa.

Broj osvojenih mandata će varirati do konačnih rezultata.

Kako je saopšteno iz Cemija, gotovo je izvesno da će tri opozicione liste imati 41 mandat u skupštini. Parlament Crne Gore čini 81 poslanik.

    OPOZICIJA PROGLASILA POBEDU

Lider koalicije „Za budućnost Crne Gore“ Zdravko Krivokapić proglasio je večeras pobedu na parlamentarnim izborima navodeći da tri opozicione stranke imaju 42 mandata od 81 koliko čini crnogorski parlament.

Zdravko Krivokapić lider koalicije ” Za budućnost Crne Gore

On je pozvao manjine da im se pridruže i pozvao sve na pomirenje.

Kada su okupljeni počeli da skandiraju „Milo lopove“, on ih je prekinuo i rekao da to ne viču pred njim.

„Desila se sloboda. Ko čeka taj i dočeka nakon 31 godine apsolutne vlasti. Razlog leži u jednoj činjenici – ko udari na Boga i Svetog Vasilija ostroškog mora ovako“, rekao je on.

On je kazao da pružaju ruku pomirenja svima.

„Ovoga puta nudimo ono što je prirodno pozivamo nacionalne stranke da priđu pobedniku, ne zbog toga što mi želimo da imamo bilo koga sa nama, nego zato što ne moženo graditi Crnu Goru drugačije“, rekao je on.

Krivokapić je pozvao sve građane da ostanu kući, da slave kući i da ne nasedaju na provokacije.

„Molim, kumim, sve građane da ostanu kući i da ne nasedaju na moguće provokacije. Pobeda se može slaviti bez islaska na ulice“, rekao je on.

Kako je dodao, Crna Gora je podeljena po svim šavovima i ako ne pruže ruku pomirenja danas neće je pružiti nikada.

„Ne želimo revanšizam, ali svi koji su odgovorni za ovo stanje u državi, za stanje beznađa moraju da snose odgovornost“, rekao je on i dodao da više ne sme da bude neodgovornostii nekažnjivosti, više ne sme da se vara narod.

Marko Milačić rekao je da je ovo “pobeda Crne Gore” i da će oni sa svojim partnerima graditi budućnost Crne Gore.

SRBIJA SLAVI POBEDU CRNOGORSKE OPOZICIJE

Nakon proglašenja preliminarnih izbornih rezultata u Crnoj Gori u glavnom gradu Srbije počelo je okupljanje građana koji burnim poklicima slave pobedu opozicije. 

Slavlje ispred Skupštine i na ulicama Beograda

Kako javlja naša dopisnica iz Beograda, Mirjana Dimitrijeić, građani u velikom broju pristižu ispred Narodne skupštine, saobraćaj je zaustavljen,u b, baklje I pesmu kliče se Srbiji i Crnoj Gori.

SLAVLJE NA ULICAMA KOSOVSKE MITROVICE

Izveštaj o izbornoj pobedi koalicije ” Za budućnost Crne Gore” i tamošnje opozicije sa oduševljenjem je primljen i u mnogim drugim gradovima Srbije.

Kolona automobila uz zvuke sirena slavi na ulicama Kosovske Mitrovice

Slavlje je zabeleženo i na ulicama Kosovske Mitrović, gde je veliki broj građana izašao na ulice, skandirajući Srbiji I Crnoj Gori, uz dekor i zastave bratskih država.

 

OZON PLUS MEDIA
IZVOR : OZON PLUS, B92/ Danas/agencije
FOTO: screenshot/YouTube/Twitter

Ostavite komentar

Molimo unesite tekst komentara
Please enter your name here