PROŠLO JE PET GODINA OD SMRTI ARSENA DEDIĆA : Ko je Milena kojoj je posvetio svoju poznatu pesmu

0
30

Prošlo je tačno pet godina od kako nas je napustio veliki Arsen Dedić, pevač čije su pesme definitivno obeležile jedan period u Jugoslaviji.

 MAJSTOR LJUBAVNIH STIHOVA

Arsen Dedić bio je majstor ljubavnih stihova, a osim svojoj Gabi, neke od pesama je posvetio i drugim ženama..

Jedna od njih je i pokojna glumica Milena Dravić, kojoj je Arsen posvetio kultnu pesmu “Milena”. Glumica i muzičar upoznali su se početkom osamdesetih, kada su ga Milena Dravić i Dragan Nikolić ugostili u svojoj emisiji Obraz uz obraz, prenosi portal Indeks.

Kasnije su postali veliki prijatelji, pa je pesma Milena nastala upravo iz tog odnosa. Glumica je nekoliko puta izjavila da je bila ganuta jer je jednom bila inspiracija legendarnom Arsenu, a zbog te pesme ime Milena je postalo jedno od najpopularnijih imena za devojčice u Jugoslaviji.

Inače, Arsen Dedić je u jednom od svojih intervjua objasnio i odakle dolazi njegovo pomalo neobično, ime.

“Moja majka je odlučila jer je u to vreme u Šibeniku, u bioskopu Tesla, bio popularan film Arsen Lupen”, rekao je Arsen jednom prilikom.

“On je isto bio dobrotvor i razbojnik. Možda se u svemu tome nalazim i ja… Jer kaže se nomen est omen, ime je oznaka. Šalim se, ali ima ljudi koji tačno nose svoja imena, koja ih označavaju pozitivno ili negativno u pozitivnom ili negativnom značenju”, dodao je.

IZVOR:B92/IndexFOTO:Tviter/screenshot/YouTube

Ostavite komentar

Molimo unesite tekst komentara
Please enter your name here