JOVANA POPOVIĆ OBJAVILA NOVU PESMU : Posle ” Bagre” novi hit “Zemlja malo građana”

Published on Aug 29, 2020 By Peđa Vasić

0
191

Jovana Popović, mlada muzičarka i antirijaliti umetnica, objavila je danas novu pesmu. Ista meta, isto bez odstojanja, u kojoj još glasnije peva o okupaciji, buntu i slobodi. Četiri meseca nakon Zabele, nevolja, pritisaka i ružnih snova ponovo svim srcem, snažno i hrabro prezentuje pesmu “Zemlja malo građana”.

– Naslov “Zemlja malo građana” je primeren i trenutku i okruženju a i pisanje reči malo i građana odvojeno ili spojeno svejedno je istina. B strana “Bagra” je takođe amandman zlatnom dobu, iz prve ruke, i ne sme se koristiti za uzbunjivanje neprskane prostote i malograđanštine, posebno ne za uznemiravanje diktatora žrtve – objašnjava Popović.

ČUJTE PESMU : 

– Prve radne snimke smo imali još u februaru a onda pandemija, vanredno stanje, moje kidnapovanje i sudski proces pa ružni snovi i baš se odužilo. Sve je uticalo da se studijsko snimanje završi tek krajem juna. Iz nekog razloga su se odužila dogovaranja oko tehnike animacije, planiranja i ugovaranja promotivne svirke itd. Ipak smo zauzeli stav da se od promocije live svirkom odustane jer je u uslovima korone sve previše komplikovano. Žao mi je jer sam se pripremala za nastup sa bezbroj prijatelja muzičara. Planirali smo i malobrojne medije da ugostimo itd… – kaže Popović.

Muzika je odlični retro mix, otrcani rocknroll preliven jazzom, a spot neobična i nestvarno dobra animacija u pesku, Tekst je Bagra +, svi završni stihovi strofa su iz prve zapamtljivi – sa ekrana zoom budala, TVerkuje mu cela štala. Refren je najmirniji deo teksta:

Ređe sanjaš freske svoje mili Bože tuge tvoje
nije ferka za slabiće obruč puca pad sviće
žrtve love ugnjetače plači jače manijače
i za kraj nek nas broje – Predao se, Slobodno je!

– Stvaraćemo slične pesme do svrgavanja tiranije. Sreća pa nije moguće da nepismena, megatrend i polupismena bagra večno vlada i prebija studente. Sve realnije mi deluju tvrdnje da će žene srušiti ovaj režim, i zato ženskom pohodu, s radošću, poklanjam i ovu pesmu prepunu bunta i optimizma – zaključuje Popović.

OZON PLUS MEDIA
================================================================================================================
IZVOR : VIDEO/Direktno   FOTO : screenshot/You Tube

Ostavite komentar

Molimo unesite tekst komentara
Please enter your name here