VIŠE OD SPORTA: Emotivan susret Novaka i majke Dražena Petrovića

0
17

Najbolji teniser sveta, Novak Đoković je kao što se najavljivalo danas upoznao Biserku Petrović, majku tragično nastradalog košarkaša Dražena Petrovića.

Pre početka turnira “Adria tour” koji se igra u Zadru, Novak je na poklon dobio Draženov dres iz vremena kada je nastupao za New Jersey Netse, a Zauzvrat je Dražen ovoj mami poklonio  poklonio svoj reket sa autogramom.

– Jako emotivan trenutak, dirnut sam što ste došli, hvala što ste mi iskazali poštovanje i čast. Ovo ću držati na posebnom mestu u svom domu, nadam se da će i reket poslužiti. Dražen je ikona sporta u regionu, čovek koji je obeležio ne samo košarku, nego i sport uopšte. Svi su mu se divili, cela Amerika, svi koji prate košarku i sport, rekao je Đoković i dodao:

– Najveći utisak na mene je ostavio dokumentarac ‘Jednom braća’, tu sam još bolje mogao upoznati čitavu priču i kako se sve to događalo. Čast mi je stajati tu pokraj vas. Nisam nikad mogao biti s Draženom, ali osećam njegovu prisutnost s vama ovdje. Hvala vam puno što ste došli, srdačno se zahvalio priv reket sveta.

Biserka Petrović je takođe bila veoma dirnuta  susretom sa najboljim igračem sveta.

“Susret s Novakom bio je zaista uzbudljiv, oboje smo doslovno drhtali. On nije očekivao da ću ostaviti nepokretnog supuga i zaista doći. Poznajem njegove roditelje i bila mi je velika želja da ga vidim što sam i ostvarila. Poklonila sam mu Draženovu novu kapu koja je stigla iz Njujorka. Nova Era je prvi put napravila takvu kapu za košarkaša iz Evrope i prvi primerak je dobio upravo Novak Đoković. Kao da je bilo suđeno da je dobije. Slično je bilo i kada je Slovenija bila prvak Evrope, tada su mi dresovi takođe stigli iz Njujorka pa sam ih poklonila. Novak je meni poklonio teniski reket koji će dobiti posebno mesto u muzeju”, istakla je Biserka Petrović.

IZVOR:24časa.hr          FOTO:BHbasket

Ostavite komentar

Molimo unesite tekst komentara
Please enter your name here