STIGLI REZULTATI:Đoković pozitivan na korona virus

0
26

Prvi reket sveta Novak Đoković i njegova supruga Jelena pozitivni su na koronavirus. To je danas novinarima saopštio srpski teniser, nakon pristiglih rezultata testiranja.

Odmah po dolasku u Beograd Novak se testirao zajedno sa članovima porodice i tima sa kojima je bio u Beogradu i Zadru.

On ne oseća nikakve simptome, a osim njega, pozitivna je i supruga Jelena, dok su deca i članovi tima negativni.

Odmah po dolasku u Beograd otišli smo na testiranje. Moj i Jelenin rezultat je pozitivan. Deca su negativna. Sve što smo uradili u proteklih mesec dana radili smo čistog srca i iskrenih namera. Naš turnir je bio humanitarnog karaktera sa idejom da pomognemo teniserima iz regiona, da im omogućimo uslove da igraju, ostvare prihode, i na taj način lakše prebrode ovaj težak period. U isto vreme, želeli smo da pošaljemo poruke solidarnosti i poštovanja, fer-pleja. Cilj je bio i da pomognemo dobrotvornim fondacijama i onima kojima je pomoć najpotrebnija, i drago mi je što se veliki broj ljudi pridružio toj inicijativi”, rekao je Đoković.

Najbolji teniser sveta će naredne dve nedelje provesti u karantinu.

“Organizovali smo turnir u trenutku u kojem je virus oslabio verujući da su se stekli uslovi za njegovo održavanje. Izuzetno mi je žao zbog svakog pojedinačnog slučaja zaraze. Pratim izjave lekara i nadam se da se broj zaraženih neće povećavati. Nadam se da se neće komplikovati bilo čija zdravstvena situacija i da će svi biti dobro. Ja ću ostati u samoizolaciji narednih 14 dana, i ponoviti test za 5 dana”, dodao je Đoković.

Od učesnika oba turnira osim Đokovića, korona virusom zaraženi su Grigor Dimitrov iz Bugarske, Borna Ćorić iz Hrvatske, sprski teniser Viktor Troicki, kao i trener bugarskog tenisera Kristijan Groh i Đokovićev kondicioni trener Marko Paniki.

IZVOR:OZON PLUS/Žurnal       FOTO: Tennis365

 

Ostavite komentar

Molimo unesite tekst komentara
Please enter your name here