MALA SOFIJA DOBILA LEK : “Naš san je ostvaren”

0
154

Malena Sofija Markuljević, za koju je cela Srbija skupljala novac za lečenje od spinalne mišićne atrofije, primila je lek Zolgensma, koji je ujedno i najskuplji lek na svetu.

Sofija se trenutno nalazi u Los Anđelesu, a njeni roditelji potvrdili su putem zvaničnog naloga na Tviteru da je primila “Zolgensmu”, lek čija jedna doza košta čak 2,1 miliona dolara.

Sofija se trenutno nalazi u Los Anđelesu, a njeni roditelji potvrdili su putem zvaničnog naloga na Tviteru da je primila “Zolgensmu”, lek čija jedna doza košta čak 2,1 miliona

Naš san je konačno postao stvarnost. Sve ono za šta smo se zajedno borili proteklih nekoliko meseci se isplatilo. Hvala svima koji ste bili deo naše borbe i hvala što ste i dalje uz nas – napisali su Sofijini roditelji.

Podsetimo, jednogodišnja Sofija Markuljević boluje od spinalne mišićne atrofije – retke, teške i u velikom broju slučajeva smrtonosne bolesti, zbog koje ne može čak ni da samostalno drži glavu, ni da se kreće.

Njena jedina nada je bila da primi dozu leka Zolgensma, a glavna prepreka na tom putu bio je novac koji je trebalo obezbediti za najskuplji lek na svetu , koji košta čak 2,1 milion dolara. Još 300.000 dolara trebalo je sakupiti za troškove bolničkog lečenja.

Humanitarna akcija trajala je četiri meseca, a Sofijini roditelji objavili su 30. jula da je novac prikupljen.

Sofija je 23. avgusta stigla u Los Anđeles, gde je primila dozu leka Zolgensma. Taj lek se, inače, daje u jednoj dozi, i svi se nadaju da će značajno poboljšati Sofijino zdravlje.

OZON PLUS MEDIA

__________________________________________________

IZVOR : Direktno.rs  FOTO : screenshot/YouTube

 

Ostavite komentar

Molimo unesite tekst komentara
Please enter your name here