TUŽNA VEST ZA LJUBITELJE SPORTA U ŠUMADIJI : Novinar iz Topole sinoć primljen u bolnicu, nepuna 24 sata kasnije preminuo

0
7

Dragan Spasić Spale (1956-2020) sportski snimatelj i novinar iz Topole, preminuo je jutros u kragujevačkoj Kovid bolnici. Prema saznanjima portala Nova.rs, Spasić je juče primljen na Infektivnu kliniku, u toku noći je priključen na respirator, a umro je danas u prepodnevnim satima.

Dragan Spasić je godinama radio kao sportski snimatelj i pratio sportska dešavanja u Šumadiji, a uređivao je i info stranicu sa lokalnim vestima iz Topole i okoline.

O svojoj bolesti i iskustvu sa zdravstvenim sistemom Spasić je obaveštavao pratioce, pa je tako u nedelju 19.jula, napisao da je “pre osam dao dao bris i da još čeka rezultate”.

U objavi na Facebook profilu napisao je :

” Od noćas se nalazim na respiratoru. Imao sam 5 dana visoku temperaturu 5 i evo me u kovid bolnici u Kragujevcu..”

Jedan Spasićev prijatelj (ime poznato redakciji) izjavio je za naš portal da je pet dana pre prijema u bolnicu, Dragan imao visoku temperaturu i jak kašalj, ali da su ga iz ambulante vraćali sa rečima da “nije za bolnicu”.

Spasić je juče primljen na intenzivnu negu Infektivne klinike u KC Kragujevac, a danas je u prepodnevnim satima porodica obaveštena da je preminuo.

Spasićev prijatelj navodi, da je prilikom prijemu na Infektivnu kliniku imao izuzetno nizak nivo saturacije i da su lekari začuđeno pitali porodicu: “Šta ste čekali do sad”.

On objašnjava da je Spasić i pored lošeg zdravstvenog stanja sve vreme bio svestan i da niko nije mogao da nasluti da će se bolest razviti tako brzo.

“Dragan je uvek bio pun optimizma i svi smo verovali da će ova bolest proći samo kao ‘malo jači kašalj’ i da će vrlo brzo izaći iz bolnice. I on je verovao u to. Sinoć se na društvenim mrežama zahvalio brižnim medicinskim radnicima, jutros smo se dopisivali, a sada ga više nema” u neverici priča njegov prijatelj.

Građani Topole zatečeni su iznenadnim gubitkom i brzim razvojem bolesti kod ovog, kako navode, velikog i iskrenog ljubitelja sporta, koji je u svojoj karijeri novinara i snimatelja doprineo razvoju šumadijskih sportskih klubova.

IZVOR : Nova             FOTO : Facebook/private

Ostavite komentar

Molimo unesite tekst komentara
Please enter your name here