VESTI IZ ZAVIČAJA : Učenik iz Vranja najbolji među strip-crtačima iz zemalja bivše Jugoslavije

,

0
3

Pobedničku nagradu u konkurenciji od 2.104 rada iz 21 osnovne i srednje škole sa prostora bivše Jugoslavije, kao najbolji crtač stripa u kategoriji učenika od prvog do četvrtog razreda, na konkursu leskovačke škole stripa “Nikola Mitrović Kokan”, osvojio je Gavrilo Popović, učenik drugog razreda izdvojenog odeljenja OŠ “Svetozar Marković” iz Vranja.

Gavrilov pobednički strip u konkurenciji 2.104 rada: foto: Privatna arhiva

Na konkursu su bile zadate jedna slobodna tema, kaže Gavrilov učitelj i mentor Miomir Dejanović, i “Strip kaiš protiv nasilja”. Gavrilo je dobio nagradu za strip “Bez nasilja, molim”.

“Strip kaiš je strip od dve, tri sličice koje se nalaze u istom redu i pričaju priču. Strip bez poruke je bezvredan, naročito ako se koristi u obrazovne svrhe. Lako je da se primeti talentovano dete, Gavrilo se od početka izdvajao svojim talentom, on je potencijal da nastavi i dalje da stvara. Dogovorili smo temu, popričali kako da je obradimo, šta da prikažemo, kako da rasporedimo sličice, šta da razgovaraju likovi stripa i koja poruka treba da bude i uspeli smo – kaže učitelj Dejanović.

TEKST:Milica DEJANIVIĆ /Južne vesti

FOTO : Pixabay

 

Ostavite komentar

Molimo unesite tekst komentara
Please enter your name here