ZAŠTO SU U STABILNIM VEZAMA ČESTE PREVARE : Nedostatak pažnje, fizički izgled i na kraju kajanje

0
105

Jedna američka stranica objavila je strudiju u kojoj je učestvovalo 2.000 američkih i evropskih muškaraca i žena kako bi otkrili zbog čega to osobe koje su u stabilnim vezama varaju svoje partnere.

Više od 50 odsto ispitanika potvrdilo je da je bar jednom u životu prevarilo svog partnera. U Evropi 65,6 odsto žena i 59,8 odsto muškaraca tvrdilo je da su jednom prevarili, a 34,4 odsto žena i 40,2 odsto muškaraca to su učinili više puta. U Americi, samo jednom varalo je 68,2 odsto muškaraca i 59,9 odsto žena.

Oni koji nisu varali, 27,8 odsto žena i 18,8 odsto muškaraca, rekli su da su se ipak zbližili sa osobama suprotnog pola s kojima nisu bili u vezi.

Jedan od glavnih razloga zbog kog američke žene varaju jeste nedostatak partnerove pažnje, a ista opravdanja imale su i Evropljanke. Drugi razlog je zato što su želele da se osećaju “seksi”, ali i zato što im je druga osoba bila fizički zgodna. Razlog zbog kojih muškarci najčešće varaju jeste zato što im je druga osoba fizički privlačna.

Osim toga, 40,6 odsto žena i 32,9 odsto muškaraca priznalo da su varali svoje partnere sa prijateljima, a drugo najpopularnije mesto za pronalazak ljubavnika je posao. Čak 33,3 odsto žena i 28,6 odsto muškaraca prevarili su svoje partnere s kolegama na poslu.

Istraživanja su pokazala i da većina nevernih žena i muškaraca iskreno žali zbog svoje prevare. Ono što je interesantno, jeste da su muškarci ti koji se više kaju. Čak 71 odsto muškaraca naspram 57,8 odsto američkih žena kaju se zbog nevernosti, a kada je Evropa u pitanju, taj odnosje 50-50.

POSTAVIO : OZON PLUS MEDIA

IZVOR : Direktno                             FOTO : Pixabay

Ostavite komentar

Molimo unesite tekst komentara
Please enter your name here